Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se
BloggRegistret.se

Lämna gärna ett avtryck i gästboken ! :-)

Gästbok

söndag 6 februari 2011

Blöjor i all ära...

... Men jag drömmer & längtar till den dagen som barnen blir BLÖJFRIA.. det ordet ljuder som ljuv musik i mina öron.. Mmmmm... ;o)

Det är nu bara drygt 2 månader tills barnen fyller 3 år och pott-träningen går väl.. sådär !!!

TIM är den som är duktigast på att gå på pottan, lite roligt eftersom att han är kille och de brukar väl oftast vara senare (?). Han är så söt och går ofta in på toaletten, säger "Tim vill vara själv" och sätter sig och gör sina behov, sen kommer han ut naken med ett stort leende och ser otroligt stolt och nöjd ut och säger "Tim har pinkat pottan". Så tummen upp och all eloge till våran duktiga kille, heja heja ! ;o)

TUVA är ändå hyfsat duktig och det börjar att arta sig.. emellanåt... hmm.. när hon väl går på pottan vill säga. Det är som att om barnen inte själv vill och har intresse så går det.. dåligt!! Men hon har ju gjort både 1:an och 2:an några ggr iaf och då har hon varit jätteglad och klappat händerna och har ju märkt på oss föräldrar (eftersom vi har klappat händerna och uppmuntrat till 100%) att hon har gjort nåt RIKTIGT bra. Det känns bara som att hennes intresse för toa/potta svalnar emellanåt osså blir det tvärstopp. Så vi kämpar på med lill Tuvan..  heja !! ;o)

TILDE är inte det minsta intresserad av någon potta eller toa. Hmm.. trots försök så är det största framsteget från hennes sida att säga "Tilde vill sitta pottan" men där har inte kommit nånting ännu.. :o/ och hon sitter i någon sekund sen är hon less. Så vi hoppas att det vänder snart för lillgumman och att hon ska börja vilja mer... heja Tilde !! ;o)

TÄNK så olika barnen är, vart och ett av dem alldeles unika och egna individer. Ganska fantastiskt egentligen. Mammas älsklingar, vad vore livet utan dem ? Och VAD sjutton gjorde man tiden innan man hade dem ?!?!?! 

Sen är det ju faktiskt så att det beror ju mycket på oss föräldrar såklart hur tidiga barnen blir blöjfria men samtidigt så tror jag som jag skrev att de måste vilja själv och vara mogna för det. Är det inte så?! Hade vi "bara" haft 1 barn så hade vi kanske varit mer PÅ och försökt mer, säkert hade det varit så... det blir ju lite mer av allting speciellt när det är 3 små busar. :o))

Vi hoppas och ser fram emot sommaren... DÅ jäklar ska det vara blöjfritt i familjen Berglunds hus.. (ja för då heter ju jag Linda Berglund... passar ganska bra va ?) ;o) 



Inga kommentarer: